Låt en städfirma sköta flyttstädningen 

Det finns många olika städfirmor, vissa städar på sjukhus, större företag, hemma hos privatpersoner och andra när du flyttat från din bostad. 

 

Flyttstädning 

Har du bott länge i din bostad blir det smutsigt även om du städat regelbundet. Kalk och avlagring på kranar i kök och badrum är svårt att hålla efter och det behövs en rejäl rengöring vid en flytt. Det är även ett hårt jobb att flyttstäda, särskilt om du bott stort och du kan behöva den tiden och orken till något roligare. Fler lämnar städningen till en städfirma och du får även RUT-avdrag för det (om du har betalat in tillräckligt mycket i skatt). De som har en städfirma vill gärna jobba och få in en inkomst så företaget går med vinst. En gång i tiden ansågs det lite fult att anlita en firma som städar, men som tur är det inte så i dag. 

Rengöring städ disktrasa

Boka en flyttstädning 

Så fort du vet att du ska flytta och bestämt flyttdatum, är det dags att boka en flyttstädning. Det smidigaste sättet är att googla på städfirmor som utför flyttstädning i närheten av där du bor. Läs på deras hemsidor vad som ingår och välj ut några som känns bra, ring eller mejla till dem och be om en offert. När du fått offerterna är det också bra att kontrollera att de har F-skattsedel. Du kan också se på nätet om de fått bra recensioner, och vet du någon som anlitat ett av dessa städföretag, är det bra att fråga vad de tyckte. När du hittat rätt, kontaktar du företaget och bokar en dag för städningen, och tänk på att alla saker ska vara bortförda. Skulle det vara så att du hyrt bostaden visst möblerat, är det viktigt att du berättar det för den som ska städa. Din hyresvärd kanske vill möta upp dem och vara till hjälp om det är någon tung möbel som måste flyttas på för att komma åt att städa under. 

 

Detta kan ingå i en flyttstädning 

Alla rum städas ordentligt, lister torkas av, golv dammsugs och våttorkas. I köket rengörs fläkten, spisen, kyl och frys, alla skåp torkas av inuti och utanpå. Kranar rengörs från kalk både i kök och badrum, toalett och dusch rengörs ordentligt och alla fönster tvättas. Har du inglasad altan eller balkong kanske inte städning av dessa ingår, eller så får du betala extra för om det ska fixas. Redan när du bokar städningen får du veta vad det kommer att kosta, oftast räknas priset ut på bostadens kvadratmeteryta.