Fakta om tandblekning

Idag är det väldigt många som vill ha vitare tänder. Tandblekning har bara blivit vanligare och vanligare. Det finns både hemmakit som du kan beställa hemma online men det finns även alternativ att gå till en klinik och få dem proffesionellt blekta.

Förväntningar och alternativ

Vilket resultat du får från din tandblekning beror på dina tänders ursprungliga nyans. Det är dina tänders orginal yta som tar åt sig från blekgelen. Resultatet kanske inte blir exakt som du tänkt dig om du har en del missfärgningar tex. Hållbarheten på din tandblekning beror också på hur pass bra du sköter dina tänder efteråt. Om du röker eller snusar eller tar olika läkemedel kan det påverka hållbarheten. Generellt håller en tandblekning i 2 år.

Priset varierar på grund av olika faktorer. Det kan till exempel vara vart du väljer att gå för att göra tandblekning korret här. Priset på en klinik i Stockholm kan sticka iväg lite tack vare den höga efterfrågan och expertis som finns i området. Medans du kanske kan hitta en billigare behandling på en klinik i en mindre stad längre upp i landet tex. Priset skiljer också beroende på vilken slags metod du väljer. De finns dom som är billigare men som inte alls är lika skonsamma och hållbara som en annan metod, därav är priset högre för den behandlingsmetoden. Priserna kan variera mellan ca 1500 kronor till 5000 kronor.

För att veta vilken tandblekning som är bäst eller vilket metod som passar dina tänder kan du alltid rådfråga en klinik eller ringa och boka en konsultation. Som sagt innehåller varje medel olika ämnen och vissa metoder passar inte på alla. En tandläkare kan hjälpa dig att få de svar du behöver. Efter en behandling kan dina tänder och tandkött vara känsliga, det du ska tänka på är att inte äta mat som är färgstark under de första 72 timmarna. Efter det är det inget speciellt du behöver tänka på.

Det finns självklart också alternativ för dig som har en snävare budget. Det finns massvis med hemmablekningskit att experimentera med. Du spar alltså tid och pengar på att bleka dina tänder hemma. Med en enkel googling kan du hitta ett blekningsmedel som lämpar sig bäst för dig. Det finns allt ifrån blekningstripes och tandkräm till bettskenor med blekgel.

Fördelar och nackdelar

Fördelar med tandblekning på klinik är att du vet att du får ett bra resultat redan efter en gång nackdelarna kan vara att du känner av lite biverkningar som tex ilningar.

Fördelar med hemmablekningsprodukter är att de är mer skonsamma för att bleka gula tänder och kommer inte ge dig ilningar, dock kan nackdelen vara att du efter flera gånger inte ser något markant resultat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *